Nov 27, 2012

post istimewa untuk ABANG

hello and assalamualaikum kepada semua.Dah lama saya tidak update blog tercinta ni kann,hehe, so,kali ni saya ingin cakap pasal adek tercinta saya yang lelaki satu-satunya iaitu RAJA MUHAMMAD KHUZAIRI,yang baru je,sebenarnya takde laa nak baru sangat kann ambik result UPSR dia.it's kind of sad laa sebab dia punye result wasn't that good laa,dia dapat 3A je.memang agak kecewa laa jugakk tapi takkan nak marah sekarang,tengking-tengking.nak buat camne,nasi pun dah jadi bubur kann,lagipun bukan dia nak pon dapat result yang macam tu.so,for abang,angah hope yang nanti kalau ada exam apa pon,abang akan try  untuk dapat result yang lebih okay lagi sebab you are the only son in our family kann,so obviously laa ayah and mak HOPE gila besar kat abang,okayy laa,itu je untuk kali ni,bye

Nov 13, 2012

salam maal hijrah 1434H

hello and assalamualaikum kepada semua. jadi hari ni bermulalah lembaran baru tahun baru dalam islam,iaitu 1434H,which means perubahan yang baru perlu dilakukan,penghijrahan dari yang jahat kepada kebaikan,yang baik menjadi lebih baik dan diharapkan agar tahun baru ini akan membawa seribu kerahmatan dan keberkatan kepada diri kita. setiap manusia akan dan pastinya melakukan kesilapan dan pastinya terdapat kekhilafan serta ketidaksempurnaan dalam diri kita. pastinya terdapat peluang untuk kita membetulkan kesilapan tersebut. hargailah setiap nikmat yang telah diberikan kepada kita kerana tidak semua manusia bernasib baik seperti  kita. jika hari ini kita berasa susah,ingatlah sesungguhnya ada yang lebih susah daripada kita. dan ALLAH tidak  akan menguji hambaNYA melebihi kemampuan diri hambaNYA itu. keinsafan tidak datang bertemu manusia berdasarkan usia ataupun darjat seseorang itu tetapi bergantung kepada tali keimanannya sendiri,sama ada kukuh ataupun rapuh.saya bukanlah seorang yang sudah arif tentang perihal agama ISLAM,sebaliknya saya juga sedang berusaha memperbaiki diri saya,cuma saya ingin mengajak saudara'' seISLAM yang lain agar sama'' menghayati pengorbanan yang telah dilakukan oleh RASULULLAH dan para pengikutnya.apalah gunanya hanya tahun yang berganti,padahal kita semua masih berada di  takuk yang lama,sekian assalamualaikum.

Nov 9, 2012

exam diagnostik dah lepas and aku dapat naek kelas next year,alhamdulillah

hello and assalamualaikum kepada semua. so,dah start cuti sekolah and aku balek rumah semalam.kali ni punye post,aku nak share pasal exam diagnostik haritu yg agaklah susah sedikit ye.hehehe,exam tiga minggu tauu. and now ni dah dapat result,which are 6a,2b and sangkut 1c,hailaaa.ohh,and yg paling happy sekali is aku dapat naek kelas next year,feminin. hmm,time f1 pon klass F jugak and now ni kembali ke zaman dulu lahh ye. okayy laa,itu je untuk kali ni,ohh and gud luck untuk along and semua batch 95' yg tgh ambil spm sekarang ni,strive for excellence okayy,nite (;