Dec 31, 2012

2013,the new beginning

assalamualaikum dan selamat pagi,1 Januari 2013,tahun baru yg bakal mencorakkan kehidupan saya ke arah kebaikan. well,tahun ini jugaklah spm year untuk aku and my beloved Quintessence. i'm sure that this year is going to be a tough year for us and the teachers pon sibuk dok balon kami kami yang cute ni kann sebab nak result yang gempak. bila sebut pasal tahun baru,mesti laa semua orang ada wishlist yg nak dicapai and so on. aku takkan post aku punye azam or wtv,sebab klau nnt bacab balik tp azam tak tercapai,kann ke malu and rasa down.okayy laa ,itu saja untuk hari ni,and hari ni nak balik sekolah tercinta and face those wardens laa.sedih jugak sebab dah 2 bulan dok rumah,dah lekat dah,,okayy bye and assalamualaikum

Dec 5, 2012

twilight breaking dawn part 2 SUPERB :)






hello and assalamualaikum pada semua and good morning,so,ni nak share laa pasal kitorang punye hangout hari selasa haritu,hmm tgk BREAKING DAWN laa kononnya.oleh sebab aku memang peminat TWILIGHT,so the movie was AWESANE,haha esp part aro nmpk future dia masa pegang tangan alice,i thought that was real tauu tak. dah menjerit-jerit aku kat dalam movie tu. rasa suspen gila masa diorang,cullens and volturi fight each other.yang paling tak boleh belah masa aro nak tarik kepala edward,fuhh,so here's a few pictures yg sempat ditangkap laa kann and saja nak share dengan kalian semua.so,to the people yang belum tengok and nak tengok,kene tengok movie ni sebab this going to be the from them,sebab dah FOREVER,sobbss. kalau boleh memang laa nak ada lg,and i really hope that akan ada sambungannya,hah,tp aku tak rasa ada lagi. okayy,here's the pictures and see you again.

Nov 27, 2012

post istimewa untuk ABANG

hello and assalamualaikum kepada semua.Dah lama saya tidak update blog tercinta ni kann,hehe, so,kali ni saya ingin cakap pasal adek tercinta saya yang lelaki satu-satunya iaitu RAJA MUHAMMAD KHUZAIRI,yang baru je,sebenarnya takde laa nak baru sangat kann ambik result UPSR dia.it's kind of sad laa sebab dia punye result wasn't that good laa,dia dapat 3A je.memang agak kecewa laa jugakk tapi takkan nak marah sekarang,tengking-tengking.nak buat camne,nasi pun dah jadi bubur kann,lagipun bukan dia nak pon dapat result yang macam tu.so,for abang,angah hope yang nanti kalau ada exam apa pon,abang akan try  untuk dapat result yang lebih okay lagi sebab you are the only son in our family kann,so obviously laa ayah and mak HOPE gila besar kat abang,okayy laa,itu je untuk kali ni,bye

Nov 13, 2012

salam maal hijrah 1434H

hello and assalamualaikum kepada semua. jadi hari ni bermulalah lembaran baru tahun baru dalam islam,iaitu 1434H,which means perubahan yang baru perlu dilakukan,penghijrahan dari yang jahat kepada kebaikan,yang baik menjadi lebih baik dan diharapkan agar tahun baru ini akan membawa seribu kerahmatan dan keberkatan kepada diri kita. setiap manusia akan dan pastinya melakukan kesilapan dan pastinya terdapat kekhilafan serta ketidaksempurnaan dalam diri kita. pastinya terdapat peluang untuk kita membetulkan kesilapan tersebut. hargailah setiap nikmat yang telah diberikan kepada kita kerana tidak semua manusia bernasib baik seperti  kita. jika hari ini kita berasa susah,ingatlah sesungguhnya ada yang lebih susah daripada kita. dan ALLAH tidak  akan menguji hambaNYA melebihi kemampuan diri hambaNYA itu. keinsafan tidak datang bertemu manusia berdasarkan usia ataupun darjat seseorang itu tetapi bergantung kepada tali keimanannya sendiri,sama ada kukuh ataupun rapuh.saya bukanlah seorang yang sudah arif tentang perihal agama ISLAM,sebaliknya saya juga sedang berusaha memperbaiki diri saya,cuma saya ingin mengajak saudara'' seISLAM yang lain agar sama'' menghayati pengorbanan yang telah dilakukan oleh RASULULLAH dan para pengikutnya.apalah gunanya hanya tahun yang berganti,padahal kita semua masih berada di  takuk yang lama,sekian assalamualaikum.

Nov 9, 2012

exam diagnostik dah lepas and aku dapat naek kelas next year,alhamdulillah

hello and assalamualaikum kepada semua. so,dah start cuti sekolah and aku balek rumah semalam.kali ni punye post,aku nak share pasal exam diagnostik haritu yg agaklah susah sedikit ye.hehehe,exam tiga minggu tauu. and now ni dah dapat result,which are 6a,2b and sangkut 1c,hailaaa.ohh,and yg paling happy sekali is aku dapat naek kelas next year,feminin. hmm,time f1 pon klass F jugak and now ni kembali ke zaman dulu lahh ye. okayy laa,itu je untuk kali ni,ohh and gud luck untuk along and semua batch 95' yg tgh ambil spm sekarang ni,strive for excellence okayy,nite (;

Oct 27, 2012

cuti dah habes and i'm going back to tun fatimah,krikk je kann,hehehehe.
tape,lagi 2 minggu then ,cuti sekolah for almost 2 months,hahahaha.gila heaven kann,oh and masa isnin nnt ade sembelihan and f4 yg buat tauu.of course naek cuti ni ade result diagnostik.oh itu yg paleng scary tauu.okayy people,adios and assalamualaikum

selamat hari raya aidiladha












hello and assalamualaikum kepada semua,fuhhh,banyaknya habuk kat sini. bersawang habes blog aku yg cantek jelita ni ,eh.krikk nye laa kann. so,raya korban tahun ni best la jugak drpd yg before'' this. kenapa?? ha,sbb atok mak and atok ayah buat korban!!ceh.padahal tiap'' tahun orang buat korban ponn,eh tapi ni buat sendiri tauu. oh and mr.lembu tu pon ganas tau you all.hahahaha.pakcik tukang sembelih tu kene excersise dulu before sembelih lembu tu. kene buat ape??haa,kene lumba lari ngan lembu tu dulu. heee,kau adaa maen lumba lari ngan lembu??pakcik tukang sembelih tu ade tauu,cayalah pakcik.okayy,done with the pakcik,kang tgk'' dye pulak yg famous kt sini-.-''then,after dah sembelih,kitorang pon seboklaa melapah daging mr.moo.adek aku cakap mr.moo nangess before kene sembelih.iye ke,hmm,itu hanya dye and allah je yg tauu kann,apepon,nnt mr.moo masuk syurga tauu sbb dia rela mengorbankan diri dia untuk dijadikan korbann.okayy laa,tu je untuk kali  ni,lastly,happy eiduladha people (;

Sep 12, 2012

dear QUINTESSENCE,

HAPPY 4TH BATCH DAY(;

we've been together for four years,
through thick or thin,
and we successfully make it together.
I really hope that our friendship,
these meaningful strong BOND
last forever,(;


TOGETHER WE'RE GONNA STRIVE
FOR EXCELLENCE FOR SPM'13.
LET'S MAKE IT REAL,GIRLS. 
INSYA-ALLAH.

Aug 25, 2012

my raya,my way(;

assalamualaikum and good morning to all people.Act,sume org tgh tido andi'm the one yg tak bole and teringin nak jd owl mlm2 buta ni. Cett,padahal esok nak balek stf dah.Omaagaaaa!! nak balek laa esok,wht to do??
ape pening2 ni,balek je la.Kemas brg,naek kereta and then dah sampai skola,kann simple.heh,padahal kenyataan tu tak la sesenang yg dijangka. Okay,back to the main topic,nak share gambar pasal raya 2012. Tade laa hot sangat and meletup pon,biase2 je.ceh,bersederhana habes la konon. okay,here are the pictures.
























okay,sekian saja untuk kali ni.assalamualaikum semua dan selamat malam(;

Aug 21, 2012

selamat hari raya aidilfitri,maaf zahir dan batin (;

assalamualaikum w.b.t pada semua.okay,hari ni dah masuk raya ke-4 tp aku baru nak update kan blog terchenta ni. HIUHH,banyaknya sawang ngan habuk --'. hehe,gurau je laa walaupun tak berapa nak lawak pon,okay enough with the jokes. Tujuan aku mencoret hari ni sbb nak ucapkan slmt hari raya aidilfitri pada semua umat islam kat seluruh dunia ni. as a normal person,aku sure yg aku byk gile buat salah kat org laen,jd time ni laa nak mintak maaf kann,haish teruk betoll la aku ni. Tunggu raya baru nak mintak maaf ye,hehe.okay.again,sorry for everything that i had done. ni nak share skit psl raya this year,kind of hambar laa. Nak tau sbb ape?? sbb aku dah dua hari terperuk je kt rumah sdgkn org laen gi jln2 n' raya rumah org }; 1st day pon gi rumah atok,then tak gi mana dah. this is not wht i expected for my raya,sobs. sentap kott tgk org laen blk kg,gi raya rumah org. haish,naseb laa kann. Redha je laa ye.Okay laa,cm dah byk sgt lalut ni,hehe. ni laa padahnya jiwa kacau kann.okay,bye dan salam aidilfitri.

May 26, 2012

my result is soo not COOL


hello people,firstly happy holiday to me and semua org yg bergelar pelajar sekolah
cewaah,and this post is about my exam mid term punye result,erk and 
my result is not as what i'm expected,yeah, coz' my expectation is not so high
maklumlah,ukur baju di badan sendri laa--',i know my limits,and i'm not a genius
so far,i have not get all my marks,but marks yg dah dapat tu ,they were so awful.though@__@
haish,what must i do to fix it?? or at least upgrade it??
eh,btw i am not gonna tell you my marks,okayy,it's a secret,a BIG one,cett
okayy,that's all for this post,i'm not in my mood,and it's like OMAGAAAAA--'
bye,peeps(:

May 22, 2012

blurpss--'

hello people,and now ni aku kat cc skola
muahahaha
cikgu suruh buat kerja aku bole merewang kat sini--'
hihihihi,oh and i'm going home on friday weee~
okayy,nanti kantoi pulakk ngan cikgu
jumpe kat rumah,bye(;

May 5, 2012

mid term,ESOK!!

hello there,kali ni last post before aku balek FATIMAH,as always laa kann
setelah semingguaku bermaharajalela kat rumah,
hmm memang agak liat laa nak balek asrama terchentaku
oh,and btw,esok mid term start
hehehe,rilek laa kann
WHAT??? MID TERM START ESOK???
OMAGAAAAAAAAAAA!!!
what should i do
ha,amek kau,padan muka rajazarith
ade seminggu kt rumah bukan main joli katak kau ye--'
aduss,gimana si ini
aku harus gimana??
eh,asal tetibe ade loghat indon pulakk ni?
hmm,memang mcm ni laa jd nya bile otak sume x berfungsi ngan baek
hahahaha,okayy,cam dah bynk sgt je melaalut ni
people,do pray for me
BEGGING);

May 2, 2012

I'M ADDICTED TO BUTTONS=__________________________=


so hello and good night people(;
kali ni i wanna share my new interest with all of you
jengjengjeng,and the new interest is
BUTTONS
okay,actually tade la menarik sgt pon
just because dia something yg baru diDISCOVER oleh saya
so i feel really excited--'
i know it's kind of lame actually
oh,and i've got a few pictures on buttons to share with you guys
and here it is(;




























CUNN kann (;
okay,that's all for this post
we'll meet again in the next post
weee~

Apr 30, 2012

ACCEPT ME AS WHAT I AM












 so PEOPLE,do not judge others easily
know them before you judge them and you'll know what you never know





it is a sad thing 
to know that 
someone you trust
is actually 
a BIG FAT LIAR!!

Apr 21, 2012

going back o'ready
















BYE peeps);
going back to FATIMAH's--'


pfft;i'm going back again 
next two weeks.
don't be JELLY





















Apr 18, 2012

curi2 online--'

hye! now ni tgh klass sivik and tengok ape yg aku tgh buat--'
tak boleh lagi kantoi ke online??
sorry teacher:(
okay,and esok aku balek for outing bermalam,yay!
hehehehe,and mak,angah ade byk bende nak beli:o
okay,tu je laa,
nanti lama2 tules boleh KANTOI karang--'
okayy,bye

Mar 30, 2012

Happy birthday raja zarith(;

Hello there.hihi act harini birthday aku--".skrg ni kat skola laa.esok baru mak dtg:)i'm oficially 16'th.hoyeyhoyey.okay laa tu je utk post kali ni;)kbye.LaSTLY,sweet 16th RajAZARITH(:

Feb 6, 2012





helo people(;
okay,this is the last post from me utk the next one month
coz' i'll be at my schoool laa
hailaaa,
the saddest thing is when you have to say goodbye to your home co'' you have to go back to your HOSTEL,
i'm so not in the mood to go back there--'
but,i have to
lastly,bye(;

selamat menyambut maulidur rasul:D


ok,since sume org nk wish ,so,aku pon nak jugak
to all MUSLIM,
selamat menyambut maulidur rasul 




saya harap,umat islam akan menjadi lebih baik.
semoga kita akan menjadi lebih baek dan menjadikan RASULULLAH sebagai contoh terbaek
untuk diri kita dunia dan akhirat,AMIN<3
okay laa,hari ni dah byk sgt bercakap,so,pen off
and nitenite(;